Bøker

 

 

 

 

Uten dekning

2013

 

«Bredden på den andre sida. Blyanttegna. Som om noen har gjort konturen utydelig. Med vilje.»

 

Les mer...

 

Samtidsdramatikk 2013

2013

 

Samtidsdramatikk 2013 inneholder vinnerbidragene til Dramatikkfestivalen 2013, bl.a. Lise Knudsens skuespill Etterskrift. Tekstene er valgt ut blant et stort antall innsendte bidrag, noe som gjør denne utgivelsen til et unikt møte med det beste som skrives innen ny norsk dramatikk! Framført ved Dramatikkfestivalen 2013.

 


El Dorado
2009


«El Dorado handler om svindel og svik, drømmer og angst. "Den glade hane" viser ikke sitt rette ansikt før alt er avslørt.»

 

Les mer...


 

 

 


Med plekter i lomma
2008

 

«Det gjelder å finne det perfekte bandnavnet. Få til en skikkelig vreng. Slå an de rette grepa. I hvert fall er det sånn for Juni, vi følger henne og bandet i Bragernes. Tre gutter og to jenter - hvor særlig Juni utmerker seg med talent.»

 

Les mer...

 

 

 

 


Die schwarzen Flügel
2008

 

Die schwarzen Flügel er den tyske utgaven av Svarte vinger.

 

(Baumhaus Verlag 2008)


 

 

 

 

 

 

The Choir - singing, leading, communicating

2008

 

Korkunst av Tone Bianca Dahl med dikt av Lise Knudsen er nå oversatt til engelsk (Cantando Musikkforlag).

 

Conan Castle skriver:

«Poems by Lise Knudsen interspersed through the book evoke lovely atmospheres that complemented the text. Her subjects include connections to the past, the art and emotions of singing, and a whimsical description of the voice parts in a choir ("The tenor sets off like a champagne cork", "The alto has a crush on C-sharp minor"). "The Choir" is full of fresh ideas, new terms, thought-provoking discussions and abundant inspiration. Choral conductors will find much value in this well-written book.» 

 


Svarte vinger
2007

 

«Når Dea spiller, når det er på det aller beste, mister hun seg selv, og blir ett med musikken. Da er livet komplett. Men det er ikke mange som forstår denne hengivelsen. Og Dea kjemper.» 

 

Les mer...

 

 

 

 

 


Maskespill
2005

 

«Aleine. Det er det vi er. Alle sammen. Og så later vi som om ikke. Dette er en fortelling om tre generasjoner med kvinners ensomhet. Benedicte er 14 og bor med mor og storesøster i mormorhuset. Foreldrene er nyskilt, og faren er fraværende på flere måter.»

 

Les mer...

 

 

 

 


Spindelvev
2004

«Idunn skal for alltid huske disse sommerdagene. Dager fylt av rare og fremmede følelser, forbudte tanker, og ikke minst møtet med de nye hyttenaboene Herman og Sebastian.»

 

Les mer...

 

 

 

 

 

 


I snublefart
2003

«Linn stikker blyanten rett igjennom viskelæret. Hun vil ikke se på leseboka engang. Alle de andre i klassen kan lese, bare ikke hun. Hun kommer aldri til å lære det heller.»

 

Les mer...

 

 

 

 

 

 

 

 

Körkonst

2003

 

Korkunst fra 2002 foreligger nå på svensk (utgitt av Bo Ejeby förlag). Körkonst er ei bok for dirigenter om sang, korarbeid og kommunikasjon av Tone Bianca Dahl med dikt av Lise Knudsen.

 

 

 

Korkunst

2002

 

Korkunst (Cantando Musikkforlag AS) er ei bok for dirigenter om sang, korarbeid og kommunikasjon av Tone Bianca Dahl med dikt av Lise Knudsen.

 


Maria og Minotaurus
2001

«Maria våkner første dagen på Kreta. Endelig ferie! Med mamma, pappa, og lillebror Raoul. Dumt at ikke Magnus også er her. Men hun skal kjøpe presanger, og hun får masse å fortelle. Om badinga og sola. Og om Minotaurus - oksemannen på Knossos.»

 

Les mer...

 

 

 

 

 


Maria og Magnus
2000

«Magnus ser på henne med åpen munn. Han tar seg til kinnet, som for å kjenne på kysset. Så blir han helt rød i ansiktet og ser ned i bakken ...»

 

Les mer...

 

 

 


 


Maria midtimellom
1999

«Maria ser fra Hilde til Linn. Nå er hun midt imellom igjen. Akkurat som hjemme, og i bilen. Midt imellom mamma og pappa, midt imellom det gamle huset og det nye, midt imellom å være enebarn og storesøster.»

 

Les mer...

 

 

 

 

 


Maria - snart skolejente
1998

«Maria står på en krakk foran speilet og synes ikke hun ligner mamma i det hele tatt. Selv om alle sier det. En natt våkner hun av en merkelig lukt, og i gangen er det heksetåke med hostemiddel i. Hva skal hun gjøre?»

 

Les mer...

 

 

 


 


Novemberlys
1994

«Den korte dagen visker seg langsomt ut. Novemberlysets grå skumring holder rundt mørke menneskeskikkelser. Over fjellene i sør ligger en dam av gull, glødende mot svarte konturer av mjuke fjellrygger, omfavnet av gråmelert himmelstoff.»

 

Les mer... 

 

Lise Knudsen

 

 

 

 

 

Siste utgivelse:

 

 

 

Uten dekning

 

 

 

Priser:

 

2009

Årets Fylkeskunstner i Buskerud

 

2007

Språklig Samlings Litteraturpris